HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Nivaa 3 sider > Rypejakt
Rypejakt                         Hjem     Tilbake til jaktsidene

Fungerer KlM på rypejakt ? Ja, selvfølgelig ! Men velger man en KlM til rypejakt bør man være oppmerksom på at det er en stor forskjell i forhold til å jakte med en "spesialist" som setter eller pointer. Forskjellen ligger først og fremst i at en KlM vanligvis har et langt trangere søk, og dermed ikke får med seg så mye terreng som spesialistene. I stedet får man en jaktkamerat som er meget nøye i søket og sjelden overser fugl, og som har meget god kontakt med fører.

Rypejakt med KlM krever altså at man må gå litt mer på kryss og tvers i terrenget for å få med mest mulig, men til gjengjeld vil man ha god kontroll på hunden stort sett hele tiden, og man slipper å "sprinte til krampa tar en" mot en hund som står i stand 500 meter unna.

Til syvende og sist blir det altså en smaksak hvordan man foretrekker å jakte. Hvis jeg kun hadde jaktet ryper, og ikke noe annet, hadde neppe KlM vært førstevalget. Men med en KlM får man en hund som man utmerket kan jakte ryper med, og i tillegg veldig mye annet. Vi koser oss som regel hver høst noen dager i fjellet med våre Kleinere, og trives utmerket med å jakte rype sammen med dem.

Her er Vejde på trening i rypeterreng september 2012: